Mit adhat Neked a BOWEN kezelés?

Bowen kezelések Győrben Pékné Szeitz Melindával

Testi-lelki állapotod javítására a Bowen kezelés tökéletes módszer lehet.

Mindig tisztelettel és szeretettel gondolok a Bowen technika megalkotójára. Felbecsülhetetlen értéket jelentenek az általa kidolgozott fogások, amikkel napjainkban is hatással van világszerte az emberek életére.

A BOWEN módszer a test öngyógyító képességének felébresztésére alapul.

A fogásokkal a kötőszövetekben található folyadékokban hullámszerű rezgés keletkezik, amely a fasciák falai mentén tovaterjed, és beindítja a szövet hidratálódását.

A szövetek fellazulnak így növekszik az életfolyamatokhoz szükséges belső fiziológiai tér, ezáltal javul a vérellátás és nyirok áramlás, ami az anyagcsere folyamatok javulásához vezet.

Tradicionális energetikai rendszerekre vetítve a hatást, a meridiánokban, csakrákban az energiaáramlás kiegyensúlyozódik.

Mindezen folyamatok feldolgozását és egységbe vonását a vegetatív idegrendszer végzi. A Bowen alkalmazás teret ad a szervezetnek, hogy újra kalibrálja önmagát. A módszer szükség esetén igen jól kombinálható egyéb más gyógymódokkal, legyen az akadémikus orvoslás, természetgyógyászat, homeopáthia, test-tudati mozgás rendszerek továbbá néhány nem invazív manuális módszerrel, mint pl. Cranio-Sacral ostheopátia, MET.

Érdemes figyelembe venni!

A hagyományos értelemben vett manuál terápiás, és más manipulatív beavatkozások esetében ajánlott a beavatkozást követően legalább négynapos szünetet tartani, illetve egy Bowen alkalmazást követően minimum öt napot.

Ennek több okból van értelme: nem jó mindenféle ráhatást összekeverni, mert túlterhelve a testet blokkolhatja a gyógyulási folyamatokat, illetve ha eredmény születik nem lehet tudni, hogy mi az, ami célhoz, vagy pozitív változáshoz vezetett.

Bowen fejkezelés a győri Lélekbonbonban
Bowen módszer alkalmazása Győrben a Lélekbonbonban

A BOWEN KEZELÉSRŐL

Más módszerekkel összehasonlítva a Bowen Technikát nem könnyű leírni. Lényege a szervezet által adott integrált válasz. A kezelt személy a kezelés ideje alatt passzívan, a lehető legkényelmesebb helyzetben a hasán és/vagy a hátán fekszik vagy ül.

A kezelés, a test meghatározott pontjain történő, precízen elvégzett izom- és kötőszöveti fogásokból áll, amelyek képesek a testi problémák és sérülések széles skálájának pozitív befolyásolására. A mozdulat szekvenciák közé szünetek vannak beiktatva.

A Bowen Technika jól ismert a kötőszövetekre kifejtett kiváló hatásáról. A fasciákban keletkezett letapadásokat, keményedéseket igen hatásosan oldja, ezzel helyreállítva a kötőszöveti, és ezáltal minden egyéb struktúra áteresztőképességét, átjárhatóságát.

Ez a folyadékkeringés, és így az anyagcsere folyamatok, valamint az idegi ellátás optimalizálódásához vezet, melynek keretében a funkcionalitást zavaró káros anyagok, illetve méreganyagok kiválasztódnak és kiürülnek a szervezetből. Ezek a folyamatok egy relatív gyors időintervallumban játszódnak le. A fogások a test minden rendszerére egyaránt hatnak, így az ideg-, hormon-, vázizom-, csont-, kiválasztás-, és emésztőrendszerre egyaránt.

A Bowennel nem kórképekre, hanem az egész emberre fókuszálunk.

Nem kezelünk betegségeket, hanem feszültségállapotokat közömbösítünk a testben. „A kevesebb több” mottónk a gyakorlatban azt jelenti, hogy minél nagyobb a probléma, annál kevesebb fogást alkalmazunk. A Bowen Technika kiválóan alkalmas egyszerűen ellazulásra és feltöltődésre, de ugyanolyan jól alkalmazható akut és akár hosszú évek óta fennálló krónikus állapotok esetén is.

A Bowen Technika életkortól függetlenül kiválóan alkalmazható kizárólagos és kiegészítő kezelésként is. Ajánlott akut és krónikus állapotok kezelésére és megoldására, illetve az életminőség javítására.

A kezelés hossza 15-45 perc között lehet, az alkalmazott fogásoktól függően.

A kezelés ára független a kezelés hosszától. (Árlista)

Bowen fejkezelés Ménfőcsanakon a Lélekbonbon stúdióban

BOWEN KISOKOS

 • bármilyen izom-, és csontvázrendszer ill. ízületi probléma esetén, legyen az akut, vagy krónikus eredetű, a vázrendszer aránytalan feszültségéből adódó problémák kezelésénél, testtartás javítás céljából, ízületi problémák, gerinc problémák, boka sérülések, térd problémák, váll problémák, porckorong sérv, Carpal Tunnel szindróma, „Whiplash” – ostorcsapás szindróma sportsérülések és egyéb más sérülések, isiász, teniszkönyök, merev váll (frozen shoulder), gyulladások, illetve egyéb testi egyensúlytalanságból adódó tünetek esetén
 • különböző fájdalmak, mint fejfájás, migrén, hát-, és nyakfájdalmak, ízületi fájdalmak, ismeretlen eredetű fájdalmak, merevség és görcsök oldására, neurológiai tünetek enyhítésére, komplex regionális fájdalmak (CRPS). szélhűdés (Stroke) esetén
 • szív- és érrendszeri, illetve nyirokkeringési problémák, veseproblémák és vizelési panaszok, légzési nehézségek, asztma,, epe, máj., emésztési- és gyomorproblémák, reflux, allergia kezelésénél
 • stressz, depresszió, pánik tünetek, hangulat-, közérzet javítása, szorongás, alvászavarok és álmatlanság kezelése, kiégettség/krónikus fáradság, levertség, pihenés javítása, teljesítőképesség növelése, életmód optimalizálás, életminőség javítása céljából
 • hormonális jellegű panaszok, menstruációs-, fogamzási- és termékenységi problémák megsegítésénél
 • a terhes- és kismamagondozásban, természetes szülésnél, csecsemőknél és gyermekeknél, pl. ágybavizelés esetén, fejlődési zavaroknál
 • eltérő korai fejlődésmenetű csecsemőknél és gyermekeknél, illetve a sérülteknél és fogyatékkal élőknél
 • A Bowen Technika életkortól függetlenül kiválóan alkalmazható kizárólagos és kiegészítő kezelésként is. Ajánlott akut és krónikus állapotok kezelésére és megoldására, illetve az életminőség javítására.

A Bowen Technika karakteres jellemzője, hogy a mozdulat szekvenciák között hosszabb-rövidebb szüneteket tartunk.

Egy Bowen fogás után az ingert az izmok, és a szövetek érzőidegei által a központi idegrendszer regisztrálja, és az agy különböző területeit aktiválva, a motorikus pályán egy visszacsatolást hoz létre. Ebben a folyamatban a központi idegrendszer úgymond összehasonlítja a bejövő adatot a test eredeti feszültségmintáinak tervével.

Az inger integrációs ideje változó. Az átlagos normálisnak tekintett egy-két perctől félóráig, de különleges esetekben akár ennél tovább is eltarthat. Ez a kezelt személy testi állapotától függ, de általában 90 mp – 2 percnyi intervallum. Ennek az idegi visszahurkolásnak a tiszteletben tartása alapvetően fontos, mert ez teszi lehetővé a testnek, hogy saját természetes egyensúlyát visszaállítsa.

 • Kérlek, gondod végig a korábbi betegségeket, esetleges operációkat és fogalmazd meg konkrét panaszod, amivel hozzám fordulsz.
 • Kérlek, fokozottan ügyelj a kezelés előtti és a kezelés napján a folyadékbevitelre, ajánlatos a tiszta víz fogyasztása.
 • A kezelést alsóneműben vagy az erre felvett laza pólóban és rövidnadrágban végzem, amennyiben úgy komfortosabb, kérlek, hozz magaddal váltóruhát.

Thomas Bowen

Thomas A. Bowen (1916-1982) tudását autodidaktaként szerezte és fejlesztette, létrehozva egy egyedülálló és független kezelési rendszert, amit ma Bowen Technika néven emleget az egész világ. Tom Bowen egy kivételes képességekkel rendelkező, az ember szemléletét és a test kezelését illetően mély belső bölcsességgel megáldott minimalista tehetség volt.

Ausztráliában élt és dolgozott, híre szájról-szájra járt, ahogy mind több ember számára tudott segítséget nyújtani az általa kidolgozott fogásokkal.

KÉPES VOLT MEGOLDANI AZ EMBEREK LEGKÜLÖNBÖZŐBB EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁIT.

TAPE felrakása a BOWEN kezelés soránEgyes Bowen kezelések során szükség lehet az adott terület rögzítésére a hatékonyabb végeredmény érdekében .
Ebben az esetben a tapaszt 5 napig kell a területen hagyni a következő kezelésig.
 
 • A Bowen technika NEM kiropraktika és NEM csontkovácsolás.
 • A Bowen technika NEM triggerpont terápia.
 • A Bowen technika NEM masszázs.
 • A Bowen technika NEM kötőszöveti terelés, vagy invazív kötőszöveti oldás.
 • A Bowen technika NEM keleti – kínai orvoslás.
 • A Bowen technika NEM pszichoterápia.
 • A Bowen technika NEM gyógyászat.

BEJELENTKEZÉS

Bejelentkezni időpont foglalásával lehetséges a +36 20 488 2968 telefonszámon.

Amennyiben nem vagyok elérhető, kérem hívjon többször, vagy írjon SMS-t, hogy vissza tudjam hívni. Hogy mindenkire maximálisan figyelni tudjak, a kezelések alatt nem veszem fel a telefont.

Várom kezeléseimen!
Jó egészséget kívánok szeretettel!

Pékné Melinda
Bowen alkalmazó
+36 20 488 2968
melinda@lelekbonbon.hu

Hol találod a Lélekbonbont?

A Lélekbonbon pontos címe:
9012 Győr Galgóczi u.21. Fsz 2.
2.csengő
Parkolni szabályosan a Szirányi Miklós és Forráskút utcában tudsz.

Bejelentkezni itt tudsz:

Hatha jógára pedig a Facebook oldalamon tudsz bejelentkezni.

Elérhető jógaórák Ménfőcsanakon >>>