Mit adhatnak Neked a doTerra illóolajok?

doTerra illóolajok Győrben Pékné Szeitz Melindával

Életem minden területén igyekszem a vegyszermentességre törekedni, így kerestem a lehetőséget, hogy tudom az egészségmegőrzésben is ezt az elvet követni.

Megismertem az amerikai doTerra cég 100% százalékos tisztaságú, teljesen természetes növényi esszenciákat, és azonnal tudtam, hogy olyan kincsre leltem, amit minél több emberrel meg kell osztanom. Hiszen minden háztartásban kell egy ”házi patikus”, aki segít a mindennapi élet kihívásaiban az olajokkal, a család minden tagjának.

Az illóolajok, illó komponensek hatását számos tudományos eredmény is igazolja.

Ezért az alternatív és konvencionális gyógyászat határterületének tekinthető. Az aromaterápia összhangban van a holisztikus gyógyítás elveivel, azaz összhangba hozhatja testünket-lelkünket-szellemünket.

Az esszenciális olajok a növényekből kivont színtiszta illóolajok, melyek rengeteg természetes kémiai vegyületet tartalmaznak – így koncentráltak. A gyógyhatását, erejét ez adja az adott növénynek, és töménységénél fogva hatással van az egész szervezetünkre.

 • Elősegítheti a kiegyensúlyozott érzelmi állapotokat.
 • Serkenti a gondolkodást, a memóriát.
 • A tudatos elmét emelkedett állapotba hozza.
 • Segít egészségünk megőrzésében.
 • Segít a már kialakult betegségek leküzdésében.
 • Rendkívül jól oldja a stresszt, és a mai ember oly erősen jelen lévő szorongásait.
 • Nem utolsósorban erősíti immunrendszerünket (az öngyógyító folyamatokra is hat).
doTerra illóolajok kipróbálhatóak Győrben Pékné Szeitz Melindával

Hogyan hatnak a doTerra illóolajak?

Az esszenciális olajok sejtszinten hatnak, 2 perc alatt a véráramba kerülnek és 20-50 perc múlva vérvétel útján is kimutathatóak! Egy csepp ereje 25 csészényi gyógynövényteának felel meg. Az aromaterápia pozitív élettani hatásai ma már tudományosan igazoltak.

A betegségek kezelése esetén elengedhetetlen az orvosi diagnózis, kontroll. A kezelőorvost mindig tájékoztatni kell arról, hogy az aromaterápia eszközeit szeretnénk bevonni a támogatásba, kiegészítenénk azzal a terápiát.

A természetes gyógymódok és az illóolajok általi gyógyulásban és egészségmegőrzésben szocializálódva, a legfiatalabb generációnak egy egészen más szintű és minőségű egészség kultúrában lesz része, amelynek rövid és hosszútávon egyaránt jelentős szerepe lesz.

Ha várandós vagy ill. orvosi kezelés alatt állsz, az esszenciális olajok használata előtt konzultálj kezelőorvosoddal!

Rengeteg kutatás-tanulmány áll rendelkezésünkre arról, hogy számos illóolaj természetes és hatékony módon felveszi a harcot a kórokozók ellen. Hidrofób tulajdonságuk révén az illóolajok könnyen átjutnak a baktériumok sejtfalán, szemben az antibiotikumokkal, így azok nem tudnak rezisztenssé válni, a vírustörzsekkel és a gombákkal szemben is hatékonyak lehetnek.

Sokféle természetes kémiai vegyületből állnak. Az illóolajok több mint 500 féle komponenst is tartalmazhatnak. Egy-egy illóolaj körülbelül 50-60 féle vegyületből áll.

Ez a három videó bemutatja a doTerra küldetését, és minőségi követelményeit:

Az illóolajok minősítése

Elsősorban egészségvédelmi szempontból fontos. A minősítés fontos részét képezik az azonossági és a tartalmi vizsgálatok. A doTerra olajak a világ egyik legbiztonságosabb és legjobb minőségű esszenciái. Minden egyes üvegcse alján egyedi azonosító szám van, amely az adott termék gázkromatográfiás vizsgálattal igazolt összetételét garantálja, az interneten visszakereshető módon.

Az alábbi linken tudod az olajak minőségét ellenőrizni: https://sourcetoyou.com/en/quality

Az illóolajok alkalmazása

Az esszenciális olajokat az érzelmi és fizikai jóllétet fokozó felhasználási módok széles körére alkalmazzák. Önállóan és komplex keverékek formájában is alkalmazhatók, a használójuk tapasztaltságától és a kívánt hatástól függően.

A doTERRA esszenciális olajokat általában a három módszer egyikével juttatják a szervezetbe:

 • aromatikusan párologtatva,
 • helyileg a bőrön alkalmazva, vagy
 • belsőleg vízben, folyadékban elfogyasztva vagy kapszula formájában.

Fontos kihangsúlyozni:

A feltüntetett alkalmazások a doTERRA olajaira vonatkoznak. Az olcsó, illatosított aromák, melyek jogosulatlanul kaphatták az illóolaj elnevezést, nem alkalmazhatóak sem belsőleg, sem bőrön keresztül. Ezek az aromák párologtatóban alkalmazva/belélegezve pedig allergiát is okozhatnak!!!

Gyógyhatása és természetes vegyületei kizárólag a 100%- os tiszta, ellenőrzött, tesztelt és saját gazdaságban termesztett, a világ minden táján megtalálható őshonos növényekből kivont esszenciális illóolajoknak vannak, ezért drágábbak!

A doTERRA minden termékében megtalálhatók ezek a tiszta, minőségi illóolajok: keverékekben, kozmetikumokban, samponban, kondicionálóban, szappanokban, étrendkiegészítőkben, tisztítószerekben- ezen kívül pedig semmilyen vegyi, mesterséges vagy az olcsóbb illóolajokban alkalmazott olajhigítás (napraforgó vagy egyéb olajjal) NEM található a termékekben.

Az esszenciális olajok használata hihetetlenül egyszerű, mégis életre szóló változást hozhat.  Az esszenciális olajok természetüknél fogva biztonságosak, és előírás szerint alkalmazva kevés nemkívánatos mellékhatásuk van, ha van egyáltalán.

Azonban erősen koncentráltak, ezért körültekintően kell őket alkalmazni. Kizárólag tiszta esszenciális olajokat használjon, és tartsa be a címkék figyelmeztetéseit és utasításait! Soha ne használja az esszenciális olajokat szemben vagy hallójáratban! Ha külsőleges alkalmazás során bőrpír vagy irritáció lépne fel, vigyen fel az érintett területre növényi olajat, például frakcionált kókuszolajat – a víz nem hígítja az esszenciális olajokat!

Ha ész nélkül használjuk őket lehetnek veszélyesek, mint bármely más anyag. Hogy miért? Mert annyira töményen tartalmazzák a növényekből kivont bioaktív hatóanyagokat, hogy szó szerint egy lórúgással felérhet szervezetünknek. Az adott termékhez tartozó adagolási-használati útmutatót mindig tartsa be, és a használatot mindig a fokozatosság elve szerint kell elkezdeni. Használatuk kúraszerűen ajánlott, egyénenként eltérő lehet ennek időtartama is, ezért feltétlenül konzultáljon wellness tanácsadójával:

Pékné Melinda
+36 20 488 2968
melinda@lelekbonbon.hu

Ami a doTerra illóolajakban NEM található meg:

 • sem mesterséges színezékek
 • sem Dietanolamin (DEA)
 • sem formaldedid donorok
 • sem parabének
 • sem ftalátok
 • sem propilén-glikol
 • sem nátrium-lauril-éter-szulfát (SLES)
 • sem nátrium-lauril-szulfát (SLS)
 • sem toluol
 • sem Triethanolamine (TEA)
 • és nem végeznek állatkísérleteket sem.

Hol találod a Lélekbonbont?

A Lélekbonbon pontos címe:
9012 Győr Galgóczi u.21. Fsz 2.
2.csengő
Parkolni szabályosan a Szirányi Miklós és Forráskút utcában tudsz.

Bejelentkezni itt tudsz:

Hatha jógára pedig a Facebook oldalamon tudsz bejelentkezni.